Fransuz alkogolli ichimliklar

Frantsiya ichadi

Fransuz alkogolli ichimliklar

Shunga qaramay, Frantsiyaning asosiy ichimligi sharobdir. Bu erda juda ko'p uzumzorlar mavjud va har bir mintaqa o'ziga xos navni ishlab chiqaradi. Sharob ishlab chiqaruvchilari uni ishlab chiqarishda an'analarni saqlab qolishga harakat qilishadi, garchi bugungi kunda jarayonlarning aksariyati, albatta, mashinalar tomonidan amalga oshiriladi.

Fransuz vinolari

Biroq, masalan, Shampan viloyatida butunlay tabiiy qo'lda tayyorlangan sharobni afzal ko'radigan ishlab chiqaruvchilar ham bor.

Bordo o'zining eng qimmat va nufuzli vinolari bilan mashhur bo'lib, Chateau Latour, Chateau Lafite Rotschild, Chateau Mouton Rotschild, Chateau Haut Brion va Chateau Margaux kabi navlarini ishlab chiqaradi. Shunisi e'tiborga loyiqki, sharob olib kelingan mintaqani shishaning shakli bilan aniqlash mumkin.

frantsuz bordo

 


Shunday qilib, Bordodan shishaning shakli klassik bo'lib, sharob cho'kmasi tushishi kerak bo'lgan kavisli pastki qismga ega. Yaxshi sharoblarni Frantsiyaning janubi-sharqiy hududlarida, shuningdek janubda, masalan, Provansda, ular yaqin atrofda, mahalliy uzumzorlarda tatib ko'rish mumkin.

Muhim: Bugungi kunga qadar mamlakatning turli hududlarida ishlab chiqarilgan 466 turdagi vino Frantsiyada rasmiy ro'yxatga olingan. Ushbu ro'yxatga kirish uchun ishlab chiqaruvchi o'z mahsulotining sifatini aniqlash uchun bir necha yil davomida komissiyalardan o'tishi, shuningdek, tanlov va festivallarda ishtirok etishi kerak.

 

Fransuz alkogolsiz ichimliklar

Frantsuz milliy ichimliklar faqat alkogol bilan ifodalanadi degan an'anaviy donolik to'g'ri emas. Kundalik hayotda frantsuzlar juda ko'p alkogolsiz ichimliklar iste'mol qiladilar, ularning retsepti bu xalqning hamma narsada o'z fikriga ega ekanligini yana bir bor tasdiqlaydi.

Frantsiyada eng keng tarqalgan kundalik ichimlik sirop hisoblanadi. Konsistensiyaga ko'ra, bu sovet avtomatik mashinalarida sodali suvga qo'shilgan bir xil sirop. Ammo Frantsiyada u o'z kokteyllarini yaratish uchun ishlatiladi, tom ma'noda - "qochib ketishda".

Frantsuz siroplari

Yalpiz siropi frantsuzlarning sevimli taomidir - uni ko'pgina supermarketlarda shishalarda sotib olishingiz mumkin yoki uni istalgan bistroning menyusida ko'rishingiz mumkin. Albatta, hech kim uni sof shaklda ichmaydi, shuning uchun u ko'pincha soda yoki mineral suvga qo'shiladi, bunday ichimlikning shishasi esa bir xil nomga ega - sirop.

Ammo ruslar uchun odatiy sharbatni har bir muassasada ko'rish mumkin emas. Gap shundaki, frantsuzlar uchun sharbatlar uy qurilishi ichimlik bo'lib, kafeda ichish yomon odob hisoblanadi. Biroq, ba'zi restoranlarning menyusida apelsin yoki olma sharbati mavjud bo'lib, u qat'iy ravishda yopiq shisha butilkalarda xizmat qiladi va hech qachon ko'zoynakda emas.

Frantsiyada kakao issiq shokolad deb ataladi. U har qanday nufuzli kafe yoki restoranda xizmat qiladi, albatta sutda qaynatiladi. Mijozning iltimosiga ko'ra, shokoladni kappuchino kabi ko'pikli yoki ko'pirtirilgan qaymoqli mayin toj bilan berish mumkin.

Frantsuzlar orasida mineral suv kundalik hayotning asosiy elementlaridan biridir. Eksport suvi deyarli hech qanday joyda yo'q, u Frantsiyada joylashgan artezian quduqlaridan olinadi.

Va, albatta, qahva. Frantsuzlar har qadamda juda ko'p miqdorda qora tonik ichimlik ichishadi. Haqiqiy frantsuz hech qachon kapuchino yoki latte buyurtma qilmaydi, degan fikr bor, ammo shunga qaramay, bu turdagi kofe ichimliklar har doim har qanday menyuda mavjud.

Muhim: Frantsiyadagi eng arzon qahva barda. Gap shundaki, har qanday bistroda ichimlikning narxi xizmatga bog'liq. Va agar mijozning o'zi buyurtma berish uchun kelgan bo'lsa, u kichik chegirmaga ega edi.